Klimatisatie kantoorgebouw ONS te Wijgmaal

Bouwheer: VZW ONS

Opdrachtgever: VZW ONS

Tak: Design & build

Entiteit: Deltha installation

Omschrijving

In de kantoren van ONS te Wijgmaal worden meerdere organisaties en verenigingen gehuisvest, verdeeld over 5 verdiepingen. De bestaande verwarmings- en koelinstallatie liep op het einde van zijn levensduur waardoor vervanging van de installatie noodzakelijk was. De bestaande installatie kende comfortklachten in de vorm van “tocht” en “te warm”. Deze problemen moesten in ditzelfde project verholpen worden. Het project werd een uitdaging voor Deltha omdat alle aanpassingswerken dienden te gebeuren terwijl het gebouw in gebruik bleef.

Deltha stond in voor de engineering van een nieuwe verwarmings- en koelinstallatie, aangepast aan gewijzigde ruimtebehoeftes, met behoud en hergebruik van het bestaande ventilatiesysteem. Het hart van het ventilatiesysteem, de luchtgroep, werd gerenoveerd en energetisch geoptimaliseerd door bijbouwen van een warmtepomp in de luchtgroep. Vervolgens werd de volledige nieuwe installatie door Deltha geïnstalleerd, opgestart en ingeregeld.

De volledige renovatie, van engineering tot opstart, werd voltooid in 4 maanden tijd. Dit project is een mooi voorbeeld van de snelheid die kan bereikt worden met onze Design & Build aanpak!

remy