Wie zijn we?      Partner van ontwerp tot onderhoud

Deltha is uw partner bij het ontwerp, de installatie en het onderhoud van technische installaties voor verwarming, koeling, ventilatie en elektriciteit.

Deze drie expertises bundelen we efficiënt bij totaalprojecten. Via ons Design & Build-concept staan we u bij van het studiewerk tot de plaatsing. En ook de inregeling en het onderhoud van uw installatie nemen we voor onze rekening.

Ontwerp tot onderhoud

Voor wie?      Professionals en overheden

Deltha gaat met doeltreffende HVAC-systemen voor een energiezuinig, hygiënisch en comfortabel omgevingsklimaat. En dat voor uiteenlopende ruimtes – van zorginstellingen, over kantoren en industriegebouwen, tot cleanrooms. In opdracht van:

voor-eindgebruikers

Eindgebruikers

Deltha ontwerpt en plaatst de volledige technische gebouwinstallatie, gebaseerd op uw wensen en uw budget.

voor-architecten

Architecten

Deltha is als uitvoerder met ontwerpervaring de uitgelezen specialist om budgetvriendelijke installaties met sterke prestaties te creëren.

voor-aannemers

Aannemers

Deltha blinkt uit in de uitvoering van complexe installaties. Onze studiedienst neemt het denkwerk voor zijn rekening, waardoor we u snel een accurate offerte bezorgen.

voor-installatiebedrijven

Installatiebedrijven

Deltha bezorgt u een helder uitvoeringsgericht installatieontwerp en maakt de uitvoeringsplannen en meetstaat op. Daarna steunt u op ons voor de hydraulische en aerolische inregeling.

Ons team      Dit is Deltha

Achter Deltha schuilt een dynamisch team – vol specialisten in moderne gebouwinstallaties met een laag energieverbruik. Iedereen pakt uit met zijn eigen specifieke kennis en ervaring. Zo vormen alle collega’s samen een sterk, betrouwbaar team.

jan de schepper

Jan De Schepper

Zaakvoerder &
Ingenieur

Steve Chan

Steve Chan

Finance & Administration Manager

Carina Kellens

Carina Kellens

Administration

 

Sales

Michiel Daniëls

Michiel Daniëls

Sales Manager

Samira Triekels

Samira Triekels

Sales Assistant

Engineering

Laurens Theys

Laurens Theys

Projectmanager Engineering

Reiner Winderickx

Reiner Winderickx

Expert HVAC & Electrical Design

Stijn Hansen

Stijn Hansen

BIM Designer

Installation

Wes Appeltans

Wes Appeltans

Operations Manager

Domien Indeherberge

Domien Indeherberge

Site Supervisor

Thimo Schepers

Thimo Schepers

Werkvoorbereider

Ken Haenen

Ken Haenen

Werkvoorbereider

Services

Pieter Delbare

Pieter Delbare

Balancing Engineer

Alessandro Salvi

Alessandro Salvi

Balancing Engineer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BIM      Specialisten in samenwerken!

 BIM, ofwel Building Information Model, is bij Deltha geen tool maar een manier van werken. Elk project wordt bij Deltha in BIM realiseerd. Deze werkmethod stelt ons in staat om efficiënt te werken in onze eigen disciplines (technieken) en om optimaal samen te werken met alle andere bouwpartners.

Snelheid
Elke installatie, zowel in studie- als in uitvoeringsprojecten, bouwen we als het ware twee keer: eerst in een digitaal (BIM) model, vervolgens real time. Hierdoor zijn we in staat om problemen die zouden opduiken tijdens de werf op voorhand al op te lossen. Het resultaat: een werf die loopt als een trein! Projecten werden hierdoor reeds gerealiseerd in de helft van de tijd die in een klassiek proces voorzien was.

Duidelijkheid
Veel van onze klanten realiseren slechts één of maximum twee maal een groot bouwproject. Het gaat om een droom van jaren en het is de taak van Deltha om deze droom waar te maken. Hiervoor is duidelijkheid voor de klant erg belangrijk. Het is ons doel om ervoor te zorgen dat de klant krijgt wat hij verwacht. BIM stelt ons in staat om onze klant waarheidsgetrouw te laten zien hoe zijn gebouw en installaties er zullen uit zien.

Het plan aan de linker kant toont de klassieke manier van werken. Het beeld aan de rechter kant toont onze BIM aanpak. De klant zal dankzij BIM perfect weten welke installatie hij mag verwachten. De klant heeft hierdoor meer inspraak in zijn installatie. Duidelijkheid troef!

Vlotte samenwerking tussen bouwpartners
Bouwen is een sociaal gebeuren waarbij veel partijen moeten samenwerken: architect, stabiliteitsingenieur, ruwbouwaannemer, interieuraannemer, technische installatiebedrijven, …

Dankzij BIM komen conflicten of “clashes” tussen al deze disciplines al in de ontwerpfase aan het licht. Omdat problemen vroegtijdig worden opgelost zijn er geen verrassingen tijdens de uitvoering en dat leidt tot een vlotten samenwerking tussen bouwpartners. Het resultaat is een aangename werf waarbij mensen zich kunnen concentreren op hun vak zonder tijd te verliezen in discussies.

Budgetbeheersing
Wijzigingen zijn eigen aan elk bouwproject. Er is echter een verband tussen de fase waarin wijzigingen worden gedaan en de kostprijs die er tegenover staat.

Hoe sneller wijzigingen worden doorgevoerd, hoe lager de kostprijs en hoe groter de mogelijkheid tot aanpassingen.
BIM stelt de bouwheer in staat om inzichten die leiden tot wijzigingen al in het ontwerpproces aan bod te laten komen omdat het eindresultaat dankzij het digitaal model dan al duidelijk is. Resultaat: optimale budgetbeheersing!

Minder gegevensverlies
In een klassiek bouwproces zijn er heel wat momenten waarop gegevens verloren gaan.

Bij de ingebruikname van het gebouw gaan doorgaans het meeste gegevens verloren. Op dit moment moeten alle gegevens van het ontwerp- en bouwproces overgedragen worden aan de gebruikers van het gebouw. Klassiek wordt dit gedaan in de vorm van een “as-build dossier”.

Bij de BIM werkmethode worden alle gegevens stelselmatig opgebouwd. Van een laag “level of detail” (LOD) in de ontwerpfase tot een hoge LOD in de uitvoeringsfase. Al deze gegevens zitten vervat in het BIM model. Bij ingebruikname van het gebouw worden alle gegevens integraal overgedragen aan de gebruikers, zonder gegevensverlies.